Breaking News
Loading...
17 Ekim 2015 Cumartesi

muhteşem yüzyıl kösem oyuncu kadrosu

Kösem Sultan - Starsan Stardasın.avi_20150918_215416.870


Kösem Sultan  dizisinin oyuncuları,Kösem Sultan  dizisinin konusu nedir, ne zaman yayınlanacak ve Kösem Sultan  dizisiyle ilgili diğer tüm bilgiler ve güncel fragmanlar bu sayfada

Kösem Sultan Oyuncuları İlk Kez Bir Araya Geldi

Cannses’de düzenlenen Muhteşem Yüzyıl Kösem partisinde dizinin as oyuncuları bir araya geldi. Diziye 7. bölümde girmesi beklenen Beren Saat‘de partiye katılanlar arasındaydı. Hülya Avşar, Anastasia Thsilimpou, Ekin Koç ve Beren Saat ilk kez bir araya gelip medyaya poz verdi.

Anket: Muhteşem Yüzyıl Kösem Dizisini İzleyecek misiniz?

Sezonun iddialı işlerinden Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisini neden izleyip izlemeyeceğinizi anketimize oy atarak belirtebilirsiniz.
Muhteşem Yüzyıl Kösem Dizisini İzleyecek misiniz?

Kösem Sultan’ın Tüm Oyuncularını Görmek İçin Tıklayın

Muhteşem Yüzyıl Kösem Ne Zaman Başlayacak?

Star TV’nin en iyi işlerinden birisi olmaya aday ‘Muhteşem Yüzyıl: Kösem’ Kasım ayına kaydırıldı!
Dizi, ilk olarak Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen Mipcom Fuarı’nda görücüye çıkacak. Ekim ayında başlaması beklenen dizide Mipcom’dan gelen haberlere göre Kasım ayına kaldı.
Yapımcılığını Tims Productions’ın üstlendiği dizinin başrollerini, Beren Saat, Hülya Avşar, Mete Horozoğlu, Ekin KoçBerk Cankat, Sinan Tuzcu , Tülin Özen, Erkan Kolçak Köstendil, Nadir Sarıbacak ve Kadir Doğulu gibi isimler paylaşacak.
kösem sultan
Muhteşem Yüzyıl: Kösem, Kasım’da Star TV’de!

Kösem Sultan Dizisinde Değişiklik

Star Tv’nin yeni sezonda merakla beklenenMuhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde değişiklik yaşandı. Dizinin yönetmeni değişti. Zeynep Günay Tan’ın yönetmenliği ile başlayan dizi, Muhteşem Yüzyıl’ın son bölümlerini yöneten genç yönetmenlerrine teslim edildi. Dizinin yönetmenliğini bundan böyle Yağız Alp Akaydın ve Mert Baykal yapacak.
İşte Tims’in resmi açıklaması
CPNTlH6WIAAiS0F

Ferit Kaya Kösem Sultan Dizisinin Kadrosunda

Star TV’nin merakla beklenen Tims Productions imzalı yeni ve iddialı dizisi Muhteşem Yüzyıl: Kösem’in kadrosuna bir isim daha dahil oldu.
Başrollerinde Beren SaatEkin Koç, Hülya Avşar, Mete Horozoğlu, Anastasia Thsilimpou, Berk Cankat, Erkan Kolçak Köstendil, Gülcan Arslan ve Tülin Özen’in yer aldığı, yönetmenliğini Zeynep Günay Tan’ın üstlendiği, senaryosunu ise Yılmaz Şahin’in kaleme aldığı Muhteşem Yüzyıl: Kösem’in kadrosuna, daha önce Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Kayıp ve Emanet dizilerinde rol alan Ferit Kaya dahil oldu.
kösem-sultan-ferit-kaya
Muhteşem Yüzyıl: Kösem, Ekim’de Star’da.

Kösem Sultan Ekim’de Başlıyor

“KÖSEM”in HİKAYESİ EKİM’DE STAR’DA BAŞLIYOR
Türkiye’yle birlikte dünyanın 60’ı aşkın ülkesinde on milyonlarca izleyiciyle buluşup, global bir ekran fenomenine dönüşen Muhteşem Yüzyıl’ın yapım şirketi TIMS Productions, Osmanlı tarihi ve hanedanına damga vuran Kösem Sultan’ın hikayesiyle geri dönüyor.
Yapımını Tims Productions’ın, yapımcılığını Timur Savcı’nın yaptığı, senaryosunu Yılmaz Şahin’in yazdığı,   yönetmenliğini ise; Zeynep Günay Tan, Mert Baykal ve Deniz Koloş’un üstlendiği “Muhteşem Yüzyıl-Kösem” dizisinin çekimleri başladı.
Hanedanın ve devletin en kilit noktalarında tam kırk yıl duran Kösem’in aşkla, kanla, güç savaşlarıyla, büyük zaferler ve ağır yenilgilerle geçen ömrü hummalı ve titiz bir çalışmayla izleyicisini ekrana bağlamayahazırlanıyor.
Kösem Sultan-001Taht hediyesi: Kösem
Babasının ani ölümünden sonra henüz sancağa bile        çıkmadan kendini tahtta bulan Sultan Ahmed’ın, resminigörüp aşık olduğu küçük Rum kızı Anastasia’yı, Safiye Sultan, taht hediyesi olarak Ahmed’e getirir.
Ahmed ve Kösem, hem Batı’dan hem Doğu’dan çevrelenen bir dünya devletinin var olma savaşının yüklerini omuzlarında taşıyarak yürüyecekleri bu yolda,  aşklarının büyük gücüyle birlikte büyüyecekler.
Kösem Sultan-003Kösem için Yunan oyuncu
MUHTESEM YUZYIL KOSEM BASLANGIC / SEZON 1 / TIMS PRODUCTIONS / ID ILETISIM / FOTOGRAF MUHSIN AKGUN
Sultan Ahmed karakteriyle başarılı, genç oyuncu Ekin Koç kamera karşısına geçerken; Kösem Sultan’ın ilk      gençlik yıllarını ise Yunanistanlı oyuncu  Anastasia Thsilimpou canlandırıyor.                          Kösem karakteri için seçmelere katılan ve başarılı bir performansı sergileyen Thsilimpou, daha önce sinema, tiyatro ve reklam filmlerinin yanı sıraönemli Yunan dizilerinde de rol aldı. Lise üçüncü sınıf öğrencisi olan genç oyuncu, Kösem karakteri için Türkçeöğrenmeye başladı.

İşte Kösem Sultan: Anastasia Thsilimpou

Star Tv’nin yepyeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan ilk bölümüyle büyük ses getirdi. Özellikle oyunculuğu ön planda olan bir isim büyük yankı uyandırdı. Kösem Sultan’ın çocukluğunu canlandıracak oyuncu Atina’dan bulundu! 9. bölümden itibaren Kösem Sultan olarak karşımıza çıkacak Beren Saat, yapımcı ile bölüm başı anlaşınca çekimler hız kazanmıştı. 9. bölüme dek sürecek olan Kösem Sultan’ın küçüklüğünüyse 17 yaşındaki Yunanistan’lı bir genç kız oynuyor!
atina

İşte Muhteşem Yüzyıl : Kösem Dizisinin 1. Bölüm Fagmanı

KÖSEM SULTAN 1. BÖLÜM RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Tülin Özen Kösem Sultan Dizisinde

Star TV’nin yepyeni ve iddialı dizisi Muhteşem Yüzyıl: Kösem’e yeni bir oyuncu katıldı!
Yapımcılığını Tims Productions’ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Zeynep Günay Tan ve Deniz Koloş’un oturacağı, başrollerini Beren Saat, Hülya Avşar, Mete Horozoğlu, Ekin KoçBerk Cankat, Nadir Sarıbacak, Gülcan Arslan ve Kadir Doğulu gibi isimlerin paylaşacağı, senaristliğini ise Yılmaz Şahin’in kaleme alacağı diziye; ‘Kapalıçarşı’, ‘Bizim Yenge’ ve ‘Aldırma Gönül’ dizilerinde rol olan Tülin Özen dahil oldu. Güzel oyuncu, Alma Terziç’in canlandırması beklenen Handan Sultan rolüne hayat verecek.tülin-özen
Muhteşem Yüzyıl: Kösem’in 1 Ekim Perşembe akşamı izleyici ile buluşması bekleniyor.

Kösem Sultan Setinden Yeni Görüntüler

Başrollerinde Beren SaatEkin KoçBerk Cankat ve Hülya Avşar’ın yer aldığı Kösem Sultandizisinin setinden yeni videolar gelmeye devam ediyor. Dizi setini boş bırakmayan Yunan basını diziyi haber yapıyor.
Videoda Beren Saat tarafından canlandırılacak Kösem Sultan karakterinin gençliğini oynayacak Yunan oyuncu da net şekilde gözüküyor. Tims Prodüksiyon’un Star Tv için hazırladığı dizi Ekim ayında başlayacak.

Beren Saat Kösem Sultan’dan ne Kadar Kazanacak?

Türkiye’nin en önde gelen starlarından Beren Saat‘in yeni rolü Kösem Sultan için anlaştığı ücret belli oldu.
Muhteşem Yüzyıl‘ın yapımcısı Timur Savcı’nın yapımcılığını üstleneceği Muhteşem Yüzyıl: Kösem dizisi için Beren Saat zorda olsa ikna oldu. 60 bin, 80 bin gibi tekliflerle gelen Timur Savcı Kösem Sultan rolü için Beren Saat’i sonunda ikna edebildi ve Beren Saat’in ikna olduğu ücretin 90 bin TL olduğu açıklandı. Daha önce Star TV’nin açık çek verdiği Beren Saat’e, Tims Prodüksiyon ayda en az 360 bin TL ödeme yapılacak.
beren-saat-genc-yasinda-10-yildir-zirvede
Muhteşem Yüzyıl: Kösem Ekim ayında Star TV’de.

Kösem Sultan Yurtdışında Haber Olmaya Devam Ediyor

Çekimleri Sakız Adası’nda devam eden Kösem Sultan dizisi yurtdışında haber olmaya devam ediyor.
”Asya sultanlarını anlatan dizilerin en çok izlenen diziler olduğunu” yazan China Topix sitesi, Kösem Sultan dizisinin büyük merakla beklendiğini anlattı. Kösem Sultan’ı kölelik-savaşlar-askerler ve taht savaşı üzerine kurulu bir  Osmanlı dizisi olarak tanıtan site dizinin Muhteşem Yüzyıl‘ın devamı olduğu için izleyicide büyük bir beklenti yarattığını yazdı. Tims Productions’ın da buna uygun bir kadro kurmaya çalıştığı vurgulandı.
Beren-Saat-Kösem-Sultan
Şimdiden Kösem Sultan ve Hürrem Sultan’ın karşılaştırıldığı aktarılan yazıda Beren Saat‘in Kösem Sultan rolü için en iyi seçim olduğu; güzelliğini ve oyunculuğunu kanıtladığı söyleniyor.

Survivor Turabi Kösem Sultan Dizisinde

Star Tv’nin merakla beklenen yeni dizisi Kösem Sultan‘a yeni bir isim daha dahil oldu!
Başrollerinde Beren Saat, Hülya Avşar, Berk CankatEkin Koç, Mete Horozoğlu gibi isimlerin yer aldığı Kösem Sultan dizisine yeni bir isim daha dahil oldu. Survivor 2014 ve Survivor All Star şampiyonu olan Turabi Çamkıran, ”Kösem Sultan” dizisinin kadrosuna katıldı.turab çamkıran
”Kösem Sultan” ilk bölümüyle 1 Ekim Perşembe günü 20.00’da Star’da!

Kösem Sultan Seti (Video)

Yunanistan’ın Sakız Adası’nda çekimleri devam eden Kösem Sultan dizisinin setinden fotoğraflardan sonra video da geldi. Set ekibinin yanı sıra; Kösem Sultan’ın gençliğini canlandıracak oyuncu,Aslıhan Gürbüz ve Eylem Yıldız’ın da hazır bulunduğu seti Sakız Adası halkı ve Yunan basını görüntülüyor.Başrollerinde Beren Saat,Ekin Koç,Berk Cankat ve Hülya Avşar’ın yer aldığı Kösem Sultan dizisi Ekim ayında başlayacak.

Nadir Sarıbacak Kösem Sultan Dizisinde

Beren Saat ve Hülya Avşar’ın baş rolünü paylaştıkları Kösem Sultan Dizisi Muhteşem Yüzyılgibi efsane oyuncu kadrosu ile adından söz ettireceğe benziyor. Ekin KoçBerk Cankat, Kadir Doğulu, Mete Horozoğlu, İlker Kızmaz gibi popüler oyunucların yanı sıra şimdi de oyunculuğu ve yeteneği ile göz dolduran Nadir Sarıbacak Kösem Sultan dizisine katıldı. Son olarak Beş Kardeşdizisinde Nazım karakterine hayat veren Nadir Sarıbacak yeni sezonda Muhteşem Yüzyıl: Kösem dizisi ile Star Tv’de erkanda olacak.
Nadir Sarıbacak

Kösem Sultan’a 3 yeni Oyuncu

kösem-sultan-3-oyuncuStar Tv’nin iddialı dizisi Kösem Sultan için hazırlıklar devam ediyor. Son olarak kadroya Kadir Dopulu dahil olmuşken, yeni oyuncular ile bilgiler de ulaşmaya başladı. Diziye son olarak Günahkar dizisinde izlediğimiz güzel Oyuncu Gülcan Arslan, Asmalı Konak, Galip Derviş ve Urfalıyam Ezelden dizilerden tanıdığımız Eylem Yıldız ve son olarak Güllerin Savaşı dizisinde izlediğimiz Alma Terzic, Kösem Sultan dizisinin yeni oyuncuları olarak karşımıza çıkacak.
Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan Yakında Star Tv’de

Aranan Kösem Sultan Bulundu

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan dizisinde Kösem Sultan karakterini Beren Saat‘in canlandıracağı kesinleşmişti.
Şimdi de ilk bölümlerde Kösem Sultan’ın gençliğine hayat verecek oyuncu bulundu. Vatan Gazetesi’nden Oya Doğan’ın haberine göre aranan oyuncu Yunanistan’da bulundu. Kösem Sultan’ı ilk bölümlerde 17 yaşındaki Atinalı bir oyuncu canlandıracak.
Kösem SultanKösem Sultan dizisinin Ekim ayında Star Tv’de

Kadir Doğulu Kösem Sultan Dizisinde

Fatih Harbiye 19. Bölüm 00006 kadir doğuluStar TV’nin yeni sezon için hazırlanan iddialı dönem dizisi Muhteşem Yüzyıl: Kösem’in kadrosuna sürpriz oyuncu!
Başrollerini Beren Saat, Hülya Avşar, Mete Horozoğlu, Ekin Koç ve Berk Cankat gibi isimlerin paylaşacağı; yapımcılığını Tims Productions’ın, senaristliğini Yılmaz Şahin’in, yönetmenliğini ise Zeynep Günay Tan ve Deniz Koloş’un üstleneceği yapıma daha önce ‘Pis Yedili’, ‘Fatih Harbiye‘ ve ‘Sevdam Alabora‘ dizilerinde rol alan Kadir Doğulu dahil oldu.
Çekimleri bu hafta başlayacak olan Muhteşem Yüzyıl: Kösem’in 1 Ekim Perşembe akşamı ilk bölümüyle ekrana gelmesi planlanıyor.

Kösem Sultan Dizisine Yönetmen Takviyesi

Kösem Sultan Dizisi - Beren SaatStar Tv’nin merakla beklenen yeni dizisi Kösem Sultan‘a yeni bir yönetmen daha katıldı!
Başrollerinde Beren SaatBerk Cankat, Hülya Avşar, Ekin Koç, Mete Horozoğlu gibi isimlerin yer aldığı dizi yeni sezonda Star Tv’de hayat bulacak. Dizinin ilk yönetmeni daha önce Zeynep Günay Tan olarak açıklanmıştı. Dizi için yeni bir yönetmen ile daha anlaşıldı. Son olarak Maral dizisini yöneten ve Maral’dan ayrılan Deniz Koloş, Kösem Sultan’ın yönetmeni olacak.
Zeynep Günay Tan ve Deniz Koloş’un yöneteceği ”Kösem Sultan” yeni sezonda Star’da!

Kösem Sultan Ne Zaman Başlayacak?


Tims’in Muhteşem Yüzyıl‘dan sonra merakla beklenen tarihi projesi Kösem Sultan‘ın çekimleri başladı. Kösem Sultan’ın gençliğini oynayacak olan oyuncuda bir çok aday arasından seçildi. İlk 9 bölümde rol alacak bu genç oyuncu 9. bölümden itibaren yerini Beren Saat‘e bırakacak.
Kösem Sultan’ın yayın takvimi de belli oldu. Muhteşem kadrosu ile Kösem Sultan 1 Ekim Perşembe günü Star’da ekrana gelecek.

Kösem Sultan’ın Beren Saat Olacağı Kesinleşti

Kösem Sultan krizi tatlıya bağlandı! Yapımcı Timur Savcı ve Beren Saat arasındaki ücret sorunu halloldu. İki taraf da karşılıklı fedakârlıkta bulununca Saat’in Kösem Sultan’ı oynayacağı kesinleşti.
Beren Saat
Kösem Sultan rolü için yapımcı Timur Savcı ile Beren Saatarasındaki ücret anlaşmazlığı çözüldü. İki taraf da karşılıklı olarak fedakârlık yapınca orta yol bulundu ve rol Saat’in oldu. Cuma günü dizinin yapım şirketi ile yayıncı kanal arasında yapılan toplantıda Beren Saat ismi resmileştirildi.
Kösem Sultan yeni sezonda Star Tv’de!

Sinem Kobal Kösem Sultan mı Oluyor?

Sezonun iddialı dizisi Kösem Sultan ile ilgili olarak önemli bir gelişme var. Kösem Sultan dizisi ile ilgili olarak Beren Saat‘in ismi açıklanmıştı. Ancak bölüm başına 80.000 Tl istemesi yapımcı Timur Savcı’yı zora soktu ve alternatif bir isimle anlaşmaya gidildi. Uçankuş’un haberine göre de bu isim Sinem Kobal. TİMS, Sinem Kobal ile prensipte anlaştı ve yeni sezonda genç oyuncu Kösem Sultan olacak.
sinem-kobal

Kösem Sultan ve Cesaret Dizileri Mipcom Fuarı’nda

jhjhgYeni sezonun iddialı dizileri Kösem Sultan ve Cesaret dizileri Türkiye’de olduğu gibi birçok ülkede de merakla bekleniyor.
Global Agency tarafından dünyaya pazarlanacak iki dizinin Mipcom Fuarı’ndaki lansmanındaki şimdiden haberlere konu olmaya başladı. Haberlere göre o3 Prodüksiyon’un yapımcılığını üstelendiği ve başrollerinde Meryem Uzerli veMurat Yıldırım‘ın yer aldığı kod adı Cesaret dizisi ve Muhteşem Yüzyıl‘ın devamı olarak tanıtılan Kösem Sultan dizisi Ekim ayında Cannes’ta tanıtılacak.
Global Ageny daha önce Muhteşem Yüzyıl ve Binbir Gece dizileri 70’den fazla ülkeye satarken; Aşk ve Ceza dizisini 60 ülkeye satmıştı.

Kösem Sultan ile İlgili En Son Havadisler

Beren-Saat-Kösem-SultanStar Tv’nin yeni sezon iddialı yapımlarından birisi olan Kösem Sultan için geri sayım başladı! Dizi Eylül ayında izleyiciye merhaba diyecek. İşte diziden son bilgiler;
Bade İşçil Dizide Olacak Mı?
Geçtiğimiz günlerde Kösem Sultan dizisinde Bade İşçil’in rol alacağı açıklanmıştı. Fakat haberin doğru olmadığı öğrenildi. Bade İşçil’in menajeri Bade İşçil’in dizide rol alacağına dair haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Dizide Hangi Oyuncular Kesinleşti?
Dizi için bu zamana kadar birçok ismin adı geçmişti. Fakat birçok isimden sadece 5 isimle kesin olarak anlaşma sağlandı. Mete Horozoğlu, Hülya Avşar, Fikret Kuşkan, Ekin Koç ve Berk Cankatdizide kesin olarak rol alacak isimler. Diğer isimlerle ise henüz anlaşma sağlanmadı.
Star Tv, Kösem Sultan İçin Kimi İstiyor?
Timur Savcı, Kösem Sultan için tanınmamış bir yüz istiyor. Fakat dizinin yayınlanacağı Star Tv ise Kösem Sultan için Beren Saat’i istiyor. Star Tv’nin Kösem Sultan için Beren Saat olması konusunda ısrarcı olduğu söyleniyor.

Kösem Sultan İçin Arayışlar Devam Ediyor!
Timur Savcı, Kösem Sultan rolü için tanınmamış bir yüz olması konusunda ise ısrarlı. Hala tüm dünyada Kösem Sultan arayışları devam ediyor.
Merakla beklenen Kösem Sultan dizisi Eylül ayında Star Tv’de!​

Bade İşcil Kösem Sultan Dizisinde

bade işcilBirçok ünlü ismin adının geçtiği Muhteşem YüzyılKösem dizisi için yeni bir isimle anlaşıldı.
Eşi Malkoç Sualp yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Bade İşcil dizinin kadrosuna katılan son isim oldu. Uzun süredir yapımcıyla görüşen Bade İşcil bölüm başı 10 bin liraya anlaşmış. Oyuncunun eşiyle sorunlarının nedeni de setlere dönme isteğiymiş.

Çağatay Ulusoy Kösem Sultan’da Rol Alacak mı?

Çağatay Ulusoy - Medcezir 40. Bölüm 008Yapımcılığını Tims Production’un sahibi Timur Savcı’nın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Zeynep Günay Tan’ın oturduğu, senaryosunu Yılmaz Şahin’in kaleme aldığı Muhteşem Yüzyıl‘ın devamı niteliğindeki Kösem Sultan dizisine bir oyuncu daha katıldı.
Başrollerini Beren Saat, Mete Horozoğlu, Hülya Avşar, Yıldız Atiksoy, Esra Dermancıoğlu, Alican Yücesoy gibi isimlerin yer aldığı diziye son olarakBerk Cankat ve Ekin Koç katılmıştı.
Gelen haberlere göre diziye en son Medcezirdizisinde Yaman karakterini canlandıran Çağatay Ulusoy da katıldı.Çağatay Ulusoy’un Medcezir dizisi yeni bittigi için Ocak ayına kadar dinleneceğini söyledi. Çağatay Ulusoy’un diziye Ocak 2016’dan sonra katılması bekleniyor.
Kösem Sultan Eylül’de Star TV’de…

Ekin Koç ve Berk Cankat, Kösem Sultan Dizisinde

Başrollerinde Beren Saat,Hülya Avşar,Erkan Kolçak Köstendil ve Yıldız Çağrı Atiksoy’un yer alacağıKösem Sultan dizisine 2 yeni oyuncu katıldı.
Sana Bir Sır Vereceğim dizisiyle ünlenen 2 genç oyuncu Kösem Sultan dizisinde yeniden buluşuyor.Geçtiğimiz günlerde final yapan Güzel Köylü‘nün başrolü Berk Cankat ve son olarak Benim Adım Gültepe dizisinde yer alan Ekin Koç dizinin kadrosuna katıldı.

ekin koç- berk cankatı-00002Muhteşem Yüzyıl – Kösem Üzerine

Muhteşem Yüzyılın büyük finalinin ardından, ön fragmanı verilen Kösem Sultan için çalışmalar sürüyor.
Her gün bir haber geliyor. Öncelikle baktığımızdaKösem Sultan’ı kim oynayacak sorusu devamlı gündemde. Beren Saat’le anlaşıldı deniyor ama imza yokmuş, taraflardan açıklama yok.
Çoğumuz Kösem Sultan rolü için tanınmamış, yeni bir Meryem Uzerli bekliyorduk. Şayet gelen açıklamalarda bu yöndeydi, yüzlerce kişi deneme çekimine çağrılmıştı ve o isim bir türlü bulunamıyordu.
Buradan rol için uygun, hayal edilinilen kişi bulunamadığı için mi popüler bir oyuncuya yönelinildi sorusunu getiriyor akla. İlk fragmandaki genç kızın Beren Saat’e olan benzerliği, hiç kimse olmazsa ekranlara ara veren güzel oyuncunun kapısı çalabiliriz mesajı veriyor gibiydi.
Koyu bir Muhteşem Yüzyıl izleyicisi olarak diyebilirim ki, Beren Saat role çok iyi hazırlanırsa altından kalkabilir.hülya-avşar---safiye-sultanDefalarca filmi oyunu yapılmış, tarihe dem vurmuş bu güçlü kadını canlandırabileceğine inanıyorum. Beren Saat, eğer bir Aşkı Memnu performansı gösterirse tarih yeniden yazılabilir.
Safiye Sultan rolü ise en kesin olan isim şu anda. Resimler basına verildi, Star Tv’nin sitesinde yayınlandı. Hülya Avşar’dan güçlü bir sultan olmuş, görünen. Olmayan şey popüleritesi. Ekranda her gün gördüğümüz,  bir insanın rolüne ne kadar inanabiliriz. Hülya Avşar’ın oyunculuğuna laf etmek elbette haddim  değil, birçok filmde başrol oynamış biri bu rolünde, yaşının verdiği olgunluk, mesleğindeki deneyimi sayesinde başarılı olacaktır. Rolüyle ilgili elbette konuşulacak, ama bizim o role inanmamız için onu daha az programlarda görmeli, diziye inanmalıyız.
Dizide 1. Ahmet’i kimin oynayacağını merak ediyorum. Dönemim padişahlarının hiçbiri bir Kanuni değil. Muhteşem Süleyman rolüyle Halit Ergenç’i geçebilecek oyuncu sayısı da oldukça az. Ziya dönemin padişahları 3o’lu yılları görmeden vefat eden, valide sultanların etkisinde kalan, kişiler.
Diziden devamlı isimler geliyor, iyi bir ekip kurulmaya çalışıldığını düşünüyorum. Misal Aslıhan Gürbüz, Muhteşem Yüzyılla anılmıştı, şimdi Kösem’de.
Ekrana baktığımızda, yeni genç yeteneklerin Muhteşem yüzyıldan geçtiğini görebiliyoruz.  Bu yüzden gençlerin kendini gösterebileceği, orta yaşlıların kendilerini ispatlayabilecekleri bir arena Muhteşem Yüzyıl-Kösem…
Yönetmenlerin değişmesi beni biraz kaygılandırıyor ama bir kadın hikâyesinin en iyi kadın gözüyle anlatılabileceği de açık.
Bu dizi, ilk bölümü itibariyle Muhteşem Yüzyıl’la devamlı karşılaştırılacağı kesin. Kimimiz sultanları , kimimiz padişahları, kimimiz şehzadeleri beğenmeyeceğiz. Oyuncuların buna hazır olması gerekir ve kanalın yapıma inanması  lazım. Zira hiçbirimiz , ne Hürrem’i ne Kanuni’yi ne İbrahim’i ne Mustafa’yı ne de Mahidevran’ı unutmadık…
Umarız Star Tv ekranlarında Çarşamba akşamları(bu benim tahminim ) yine tarih yazılır.,
Serpil Dağçayır – TelevizyonDizisi.com

Kösem Sultan 60 Dakika mı Yayınlanacak?

Star TV’nin merakla beklenen iddialı dizisi Kösem Sultan‘dan yepyeni iddialar!
Dizinin 60 dakikalık bölümlerden oluşacağı, sezon başına 30 bölüm çekileceği ve böylece kalitenin artmasının hedeflendiği iddia ediliyor. Ayrıca yapım, fragmanda duyurulduğu tarihin aksine Kasım ortasında yayın hayatına başlayacak ve Haziran’ın ikinci haftasında sezon finali yapacak.
beren-saat-genc-yasinda-10-yildir-zirvedeBir diğer iddia ise başrol oyuncusu Beren Saat ile ilgili. Kösem Sultan’ı canlandırması planlanan Saat için Star TV, “Anlaşma var, ama imza yok” diye açıklama yaptı.
Başarılı aktrisin henüz resmi imzayı atmamasının nedeni olarak da Kıvanç Tatlıtuğ‘un Kurt Seyit ve Şura‘daki hayal kırıklığı gösteriliyor. Kösem Sultan’ın 10. bölümünden sonra ekranda olacak olan Saat, anlaşmayı imzalamak için projenin başlamasını bekleyecek.
Kadrosunda Hülya Avşar, Mete Horozoğlu, Fikret Kuşkan, Yıldız Çağrı Atiksoy, Erkan Kolçak Köstendil, Esra Dermancıoğlu, Alican Yücesoy ve Aslıhan Gürbüz gibi isimlerin de yer aldığı dizinin yönetmenliğini Zeynep Günay Tan, yapımcılığını ise Tims Productions üstleniyor.
Kösem Sultan, Kasım ayında Star TV’de başlıyor!

Kösem Sultan Dizisine 3 Yeni Oyuncu

Başrollerinde Beren Saat,Hülya Avşar,Erkan Kolçak Köstendil  ve Fikret Kuşkan gibi isimlerin yer alacağı Kösem Sultan dizisine yeni oyuncular katıldı.
Adsız
Son olarak Serçe Sarayı dizisinde yer alan Alican Yücesoy ve Esra Dermancıoğlu ile Yahşi Cazibe dizisiyle ünlenen Aslıhan Gürbüz diziye katılan son isimler oldular.

Mete Horozoğlu ve Fikret Kuşkan Kösem Sultan dizisinde

Star Tv’nin yeni sezonda ki iddialı dizisi Kösem Sultan‘a yeni oyuncular dahil oluyor. Beren Saat, Hülya Avşar, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Erkan Kolçak Kostandil dışında 2 yeni oyuncu daha dahil oluyor. En son Ayrılsak da Beraberiz dizisinde rol alan Mete Horozoğlu ve usta aktör Fikret Kuşkan’da Tims Production’un yapımcılığını yaptığı sezonun en iddialı dizisinde bir araya geliyor.
mete-horozoğlu-ve-fikret-kuşkan

Beren Saat Kösem Sultan’dan Ne Kadar Kazanacak?

Eylül ayında Star Tv’de ekrana gelecek olan Kösem Sultan dizisinin başrol oyuncusu Beren Saat’in diziden ne kadar kazanacağı belli oldu.
Beren Saat’in ‘Kösem Sultan’ olacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Beren Saat’in yeni dizisinden ne kadar kazanacağı da belli oldu. Beren Saat diziden haftalık 90 bin TL, aylık 360 bin TL kazanacak.
‘Kösem Sultan’ Eylül’de Star’da!Beren Saat Aşk-ı Memnu 2008

Beren Saat, Kösem Sultan’ın Kaçıncı Bölümünde Dahil Olacak?

Star TV’nin iddialı dizisi Kösem Sultan’dan yeni bir haber var!
Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Kösem Sultan’ın Beren Saat tarafından canlandırılacağı açıklanmıştı. Gelen son habere göre Kösem’in yetişkinlik dönemine hayat verecek olan Saat, diziye 10. bölümde dahil olacak. İlk 9 bölümde ise Kösem Sultan’ın gençlik dönemi işlenecek. Karakterin gençliğini kimin canlandıracağı henüz belli olmadı.
Kadrosunda Hülya Avşar, Erkan Kolçak Köstendil ve Yıldız Çağrı Atiksoy’un da yer alacağı dizinin yapımcılığını Timur Savcı, yönetmenliğini ise Zeynep Günay Tan üstlenecek.
Kösem Sultan, Eylül ayında Star TV’de başlıyor!
kösem sultan beren saat

Kösem Sultan Beren Saat Oldu

Daha önce birçok oyuncunun adının geçtiği Kösem Sultan rolü için Beren Saat ile anlaşıldı.
Gazetelerde ve sosyal medyada dolaşan haberlere göre Tims Productions, rol için Beren Saat’i ikna etti. Dizinin kadrosuna şu ana dek Hülya Avşar,Yıldız Çağrı Atiksoy ve Erkan Kolçak Köstendil katıldı.

Hülya Avşar, Safiye Sultan Olarak Kösem Sultan Dizisinde

hülya avşar safiye sultanMuhteşem Yüzyıl dizisinden sonra merakla beklenen TİMS’in yeni dizisi Kösem Sultan ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Kösem Sultan’ın kimin olacağı tartışılırken dizinin önemli karakterlerinden Safiye Sultan’ı kimin canlandıracağı belli oldu.
Uzun zamandır televizyon dizilerinden uzak olan Hülya Avşar, Kösem Sultan dizisinde Safiye Sultan olarak karşımıza çıkacak. Dizinin ilk sezonunda hikayeye göre Safiye Sultan’a ağırlık verileceği için Hülya Avşar’ın Kösem Sultan dizisi ile adından sıkça bahsettireceği tahmin ediliyor. Safiye Sultan’ı sinema’da 2010 yapımı Mahpeyker filminde Selda Özer canlandırmıştı.
Kösem Sultan dizisi eylül ayında Star’da

Gözde Duru Son Anda “Kösem Sultan” Olamadı

Eylül ayında ekrana gelecek olan Kösem Sultandizisinin başrolü Bensu Soral’ın olmuştu. Bensu Soral dizide Kösem Sultan’ın genç halini canlandıracak.
Kösem Sultan seçmelerinde Bensu Soral ile finale kalan bir isim daha vardı. Al Yazmalım ve Deniz Yıldızı dizilerinde rol alan Gözde Duru final seçmelerine kalan diğer isimdi. Yapımcıların tercihi Bensu Soral’dan yana olunca, Gözde Duru son anda Kösem Sultan olma şansını kaybetti.
gözde-duru

Bensu Soral Kösem Sultan Oldu

Bensu-Soral-Kösem-Sultan-OlduDizinin aylardır Türkiye ve yurtdışını kapsayan cast çalışması sona erdi.
Daha önce Beren SaatTuba Büyüküstün gibi isimlerin konuşulduğu
Kösem Sultan rolü için,Tim’s Production’ın son seçimi Bensu Soral oldu.
İlk sezonda Kösem Sultan’ın 16 – 20 yaş halinin anlatılacağı dizide Bensu Soral başrolde oynayacak. Soral ; Yol Ayrımı, Vicdan ve Boynu Bükükler dizisinde de oynamıştı.
Sibel Kekili’yle de görüşen yapım şirketi Tim’s Production ilk sezonun önemli karakteri Kösem Sultan’ın annesi Safiye Sultan için de çalışmalarına devam ediyor.

Ekin Koç “Kösem Sultan” Dizisinde Rol Alacak mı?

Star Tv ekranlarında tanıtımları dönen ve yayınlandığı günden bu yana da Kösem Sultan’ın kim olacağı yönünde birçok tahmin yürütülen yeni dizide sürpriz bir isim mi yer alacak?
Kösem Sultan dizisinde Kösem Sultan rolünü oynayacak kişi için birçok haber yapıldı. Tuba Büyüküstün, Beren Saat ve en son Sibel Kekilli’nin Kösem olacağı söylendi. Fakat bu haberlerin hepsi yalanlandı. Henüz Kösem belli değilken dizinin kadrosunda Sana Bir Sır Vereceğim dizisiyle ünlenen, en son Senden Bana Kalan filminde rol alan yakışıklı oyuncu Ekin Koç’un yer alacağı söyleniyor.
ekin-koç-kösem-sultan

Sibel Kekili’ye Kösem Sultan Teklifi

SİBEL-KEKİLİ-KÖSEM-SULTANHazırlıkları devam eden Tims Production‘un yeni dizi projesi Kösem Sultan eylül ayında Star Tv’de ekrana gelecek. Muhteşem Yüzyıl‘ın Dünya çapında yakaladığı başarının yanında Kösem Sultandizisi için ince eleyip sık dokuyan yapım şirketi yeni arayışlar içerisinde.
Kösem Sultan dizisi için Beren SaatTuba BüyüküstünMeryem UzerliBergüzar Korel veHazal Kaya‘nın isimleri anılmıştı. Ancak sonrasında daha farklı bir oyuncu ile yola devam edileceği haberleri geldi.
Yine dünya çapında bir iş ortaya koymak için şimdi de Games Of Thrones dizisinde de rol alan Sibel Kekili ile görüşmeler yapıldığı haberleri geliyor.

Kösem Sultan Dizisinin Yönetmeni Bakın Kim Oldu?

Kösem Sultan Dizisinin YönetmeniÖyle Bir Geçer Zaman ki dizisi ile sektörün aranılan ismi haline gelen ve son olarak Benim Adım Gültepe dizisinin yönetmenliğini yapan  Zeynep Günay Tan, Kösem Sultan dizisinin yönetmen koltuğuna oturacak.
Kösem Sultan dizisi Eylül ayında Star Tv’de ekrana gelecek.

Kösem Sultan Dizisi ile İlgili Önemli Bilgi Geldi

Kösem Sultan Adayları26Yapımını Tims Productions’un yapımcılığını Timur Savcının üstlendiği Muhteşem Yüzyıl– Kösem için hazırlıklara başatıldı.Eylül ayında başaması beklenen proje için ilk adım atıldı!
Daha önce Beren Saat,Tuba Büyüküstün,Hazal Kaya nın adının gündeme geldiği Kösem Sultanrolünün henüz sahibinin bulunmadığının ,arayışın Türkiye ve Yurt dışında sürdüğü açıklandı. Timur Savcı bu sözleriyle gözleri kendisine çevirdi:
‘Yeni Kösem Sultan bu üç ünlü oyuncuda değil, yeni ve adı duyulmamış bir isim olacak’

Kösem Sultan’ın Yönetmeni Zeynep Günay Tan mı Olacak?

Star Tv ekranlarının yeni dizisi Kösem Sultan için hazırlıklara başlandı.
Dizi Eylül 2015’de Star Tv ekranlarında olacak. Dizi için ise yönetmen aranıyor. Kösem Sultan dizisinin çekilmesi için ise Zeynep Günay Tan ile görüşüldüğü öğrenildi. Öyle Bir Geçer Zaman Ki , Kayıp ve son olarak büyük beğeni kazanan Benim Adım Gültepe dizisinin yönetmen koltuğunda oturan Zeynep Günay Tan görüşmeler olumlu sonuçlanırsa Kösem Sultan’ın yönetmeni olacak.

Serenay Aktaş’a Kösem Sultan Kampanyası

serenay-aktaşeni Osmanlı dizisi “Kösem Sultan”, Serenay Aktaş’ın hayranlarını harekete geçirdi. 25
Sevenleri, dizide Aktaş’ın başrol oynaması için internette kampanya başlattı. “#KosemSultanSerenayAktasOlsun” hashtag’i, kısa sürede Twitter’da Türkiye gündeminin ilk sıralarına yerleşti.

Beren Saat’in Kösem Sultan Engeli Kenan Doğulu mu?

beren-saat-kösem-sultan-kenan-doğuluHürriyet’ten Zelal Özalp’in haberine göre yapım şirketi Tims Prodüksiyon’un “Muhteşem Yüzyıl”dan sonra çekmeyi planladığı yeni Osmanlı dizisi “Kösem Sultan”ın başrolü için Beren Saat’in adı geçiyor.
Saat’in Tims Prodüksiyon’un patronu Timur Savcı’dan aldığı rol teklifine sıcak baktığı, ancak nişanlısı Kenan Doğulu’nun kıskançlığı nedeniyle “evet” yanıtını vermekte tereddüt yaşadığı öne sürülüyor.
DÜĞÜNDEN SONRA KARARINI VERECEK
Magazin kulislerinde konuşulanlara göre; iddialı bir dizide rol almak isteyen Beren Saat, “Kösem Sultan” için gelen başrol teklifinin ardından Kenan Doğulu’yla görüştü, fikrini sordu.
Doğulu, senaryosunda öpüşme sahnelerinin bulunduğu dizide oynamasına olumlu bakmasa da kararı nişanlısına bıraktı.
Ancak Doğulu’nun mutsuzluğunu fark eden Saat, teklife sıcak bakmasına rağmen Timur Savcı’ya bir süre düşünmek istediğini söyledi.Ünlü oyuncu, Savcı’ya son kararını düğününden sonra bildirecek.
Büyükada’yı terk etmişti
Kenan Doğulu, daha önce de “Benim Dünyam” filminde Beren Saat ile Uğur Yücel’in öpüşme sahnesinin çekileceği gün setin bulunduğu Büyükada’yı terk ettiği haberleriyle gündeme gelmişti.
Tanıtım filmi “Muhteşem Yüzyıl”ın final bölümü sırasında ekrana gelen “Kösem Sultan”, 1,5 yıl sonra yayına girecek.

Beren Saat Kösem Sultan Olur mu?

KÖSEM-SULTANBEREN SAAT ‘KÖSEM’ OLMADI
Star’ın ‘Kösem Sultan’ projesi şimdiden çok konuşuluyor. Kösem Sultan kim olacak?
Beren Saat’in adı geçti…
Yetkili kişilere sordum, konu kendisiyle hiç konuşulmamış; teklif götürülmemiş. Ama “Keşke olsa” deniliyor. Yani Beren Saat ‘olur’ verirse, bu iş gerçekleşecek.
Başka isim var mı? Şimdilik tek aday Beren Saat. Bence kabul edebileceği bir teklif.

Beren Saat’in Önceliği Kariyer Değil Anne Olmak

beren-saatUzun süredir aşk yaşayan iki sevgilinin evlenmesini en çok Beren Saat’in annesi Ayla Hanım istiyormuş. “Kızım lastik gibi uzayan beraberlikler bir anda kopabilir. Birbirinizi gerçekten çok seviyorsanız bu beraberliği artık daha fazla uzatmadan evlenip resmiyete dökün “ demiş.
Nisan ayında bu köşede ‘Beren’in kafasını karıştıran teklif” diye bir yazı yazmıştım. Beren ayda 300 bin TL kazanacağı, 20 bölüm ücretini peşin alacağı o dizi projesini bile aşkı uğruna geri çevirmiş. Şimdi tek hedefi evlenmek, bebek yapmak ve bebeğini büyütmek…
Bir buçuk yıl sonra yapılması düşünülen ‘Kösem Sultan’ projesinde Meryem Uzerli’nin adı geçiyordu. Sosyal medyada anketler düzenlendi. Bu kez Beren Saat favori çıktı. O zamana kadar köprülerin altından daha çok sular akar. Bazı projeler öne çıkar, bazıları rafa kalkar.

Kösem Sultan Bulundu: Beren Saat

kösem sultan beren saat“KÖSEM SULTAN” BEREN SAAT OLDU!
Muhteşem Yüzyıl dizisinin final yapmasının hemen ardından yine aynı yapım şirketi olan Tims Prodüksiyon, Kösem Sultan’ın tanıtım videosunu paylaşmıştı. 2015 yılında ekranlara gelmesi planlanan Kösem Sultan dizisinde başrolde kimin yer alacağı merak ediliyordu. Kösem Sultan rolü için Meryem Uzerli, Tuba Büyüküstün ve Beren Saat’in adı geçiyordu. Tarihte çok güzel bir kadın olarak bilinen Kösem Sultan’ı canlandıracak ismin Beren Saat olmasına karar verildi. Yapılan anket çalışmalarında Beren Saat’e olan ilginin daha büyük olduğu anlaşıldı.
Diğer yandan Times Prodüksiyon yeni yüz arayışlarına da girdi. Osmanlı’nın en etkili kadınlarından olan ve asıl adı Anastasia olan Kösem Sultan 1590’da Yunanistan’da doğdu. Dört padişah döneminde yaşamış olan Kösem Sultan, tarihin en güçlü kadınları arasında yer alıyor. 15 yaşında İstanbul’a gelen Kösem Sultan, I. Ahmed’e haseki sultan oldu. Kösem Sultan’ın hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına ve opera eserlerine konu oldu. Kösem Sultan oğulları IV. Murat ve İbrahim ile torunu IV. Mehmet döneminde etkili oldu.

Kösem Sultan Anketinde Hande Doğandemir Zirvede

KÖSEM-SULTAN2015 yılının en iddialı dizisi Kösem Sultan için önceden bir kaç isimin adı geçmişti. Bizde bundan yola çıkarak izleyicilerin düşüncelerine kulak vermek istedik. Bir anket düzenledik ve alternatif olacak isimler belirlemiştik. Oldukça ilginç sonuçlar çıktı.
Devam eden anketde Güneşi Beklerken dizisi oyuncusu Hande Doğandemir büyük farkla önde gidiyor. Onu Kara Para Aşk dizisinde rol alan Tuba Büyüküstün ve adı Kösem Sultan projesinde geçen Beren Saat takip ediyor…

Beren Saat, Kösem Sultan mı Olacak?

Beren-Saat-Kösem-SultanEKRANDA Hürrem Sultan’dan sonra Kösem Sultan dönemi başlıyor. Yapımcılığını Tims Prodüksiyon’un üstlendiği, ilgiyle izlenen “Muhteşem Yüzyıl” dizisi, önceki akşam yayınlanan final bölümüyle ekrana veda etti. Final bölümünün ardından, yapımcı şirketin yeni dizi projesi “Kösem Sultan”ın tanıtım filmi ekrana geldi.
KANAL DA ONU İSTİYOR
1,5 yıl sonra yayınlanması planlanan dizinin ilk görüntüleri, seyircinin aklına “Meryem Uzerli, Hürrem Sultan’ın ardından ekranlara Kösem Sultan rolüyle mi dönecek?” sorusunu getirdi. Ancak başrol için kulislerde adı geçen isim Meryem Uzerli değil, en son “İntikam” dizisiyle seyirci karşısına çıkan Beren Saat. Dizinin tanıtımında yer alan kızın kumral olması dedikoduları güçlendirirken, Star TV yönetiminin de Kösem Sultan rolünde Saat’i istediği söyleniyor.
KESKİN ZEKASIYLA TANINIYOR
Osmanlı tarihinin en etkili kadınlarından biri olan Kösem Sultan, 1590 yılında Yunanistan’da doğdu. Asıl adı Anastasia’ydı. 15 yaşındayken İstanbul’a gönderildi, Sultan I. Ahmet’e haseki oldu. Keskin zekasıyla padişahı etkiledi, kısa zamanda bütün saraya nüfuzunu kabul ettirdi. İki oğlu padişah olan, aynı zamanda torununun da padişahlığını gören Kösem Sultan’ın hayatı, birçok dizi ve filme konu oldu.

Kösem Sultan Hazal Kaya Olsun!

hazal 285x300 Kösem Sultan Hazal Kaya Olsun!2015 Eylül ayında yayınlanacak olan dizi de kimlerin oynayacağı merak konusu olurken,severler yer alması istedikleri ve beğendikleri oyuncuların adlarını sıkça dile getiriyorlar.Ulaşan mesajlar arasında yoğun olarak, Kösem Sultan rolünün Hazal Kaya’ya yakışacağını düşününenler çoğunlukta.Adını Feriha Koydum dizisiyle başarısıyla zirveye oturan, güzel yıldıza böyle bir teklif götürüldü mü,götürülür mü bilinmez.Ama hayranları Hazal Kaya’yı özlediklerini ve artık ekranlara dönmesi gerektiğini vurguluyorlar…Benden söylemesi!
Sevgilerimle Dizi Lakırdıcısı

Kösem Sultan’nın Tanıtımı Yayınlandı

Kösem Sultan Dizisi Star Tv 00021İşte Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan’ın Tanıtım Fragmanı
Star TV’nin reyting rekortmeni dizisi Muhteşem Yüzyıl’ın final bölümünün sonunda gelecek sezon yine Tim’s Production tarafından yapılacak olan Kösem Sultan’ın tanıtımı yayınlandı.
Star TV’nin reyting rekortmeni dizisi Muhteşem Yüzyıl’ın final bölümünün sonunda gelecek sezon yine Tim’s Production tarafından yapılacak olan Kösem Sultan’ın tanıtımı yayınlandı. Yeni dizinin yönetmenleri yine Muhteşem Yüzyıl’ın ilk sezonlarını çeken Yağmur-Durul Taylan kardeşler olacak…
Kösem Sultan’ı Meryem Uzerli canlandıracak mı?
Geçtiğimiz günlerde yeni dizide Kösem Sultan’ı Muhteşem Yüzyıl’dan olaylı bir şekilde ayrılan Meryem Uzerli’nin canlandıracağı söylentileri çıksa da bu konuda net bir açıklama yok. Yeni dizi yine Star TV’de yayınlanacak…

PEKİ KİMDİR KÖSEM SULTAN?

Haseki Mâh-Peyker Kösem Valide Sultan (d.1590 – 2 Eylül 1651[1]), Osmanlı devlet yönetiminde etkin bir rol oynamış Valide Sultan. Osmanlı padişahı I. Ahmed’in eşi olup, padişah IV. Murad ve I. İbrahim’in annesidir. Osmanlı tarihinin en güçlü kadın sultanlarındandır.
Saraydaki Yaşamı
Osmanlı tarihinin etkili kadınlarından olan Kösem Sultan, 1590 yılında Yunanistan’da Anastasya adıyla doğdu. Bosna Beylerbeyi tarafından İstanbul’a kızlarağasına gönderildi. 15 yaşındayken Sultan I. Ahmet’e haseki oldu. Keskin zekasıyla padişahı etkisi altına aldı ve bütün saraya nüfuzunu kabul ettirdi.
Kösem Sultan dört erkek doğurdu: Murad, Süleyman, İbrahim ve Kasım. Kızları ise Ayşe ve Fatma’dır.
Kocası ölünce önce tahta geçen kocasının kardeşi Sultan I. Mustafa ve daha sonra da kocasının başka bir kadından olma oğlu Sultan II. Osman zamanında devlet işlerinde etkinliği arttı. Fakat II. Osman yaşı çok genç olmakla birlikte Kösem Sultan’ın devlet işlerine çok karışmasından rahatsız oldu ve muhtemelen annesi Valide Sultan Mahfiruz Hadice Sultan’ın da etkisiyle onu eski saraya gönderdi. Genç Osman’ın tahttan indirilmesi ve tekrar yerine geçen I. Mustafa’nın da tekrar tahttan indirilmesi üzerine tahta nihayet Kösem Sultan’ın kendi oğlu IV. Murat çıktı. IV. Murat tahta çıktığında sadece 11 yaşındaydı ve Kösem Sultan artık oğlu adına devleti büyük ölçüde yönetmeye başlamıştı.
Osmanlı Devleti Padişahları olan Mâh-Peyker Kösem Sultan’ın oğulları. Solda: IV. Murad (1612–1640) Sağda: I. İbrahim (1615–1648) Osmanlı Devleti Padişahları olan Mâh-Peyker Kösem Sultan’ın oğulları. Solda: IV. Murad (1612–1640) Sağda: I. İbrahim (1615–1648)
Osmanlı Devleti Padişahları olan Mâh-Peyker Kösem Sultan’ın oğulları. Solda: IV. Murad (1612–1640) Sağda: I. İbrahim (1615–1648)
Zamanla Sultan IV. Murat olgunlaşarak annesinin faaliyetlerini bir ölçüde engellemeye başlamışsa da genç yaşta ölümü üzerine tahta Kösem Sultan’ın diğer oğlu İbrahim çıktı ve Kösem Sultan’ın nüfuzu tekrar arttı. İbrahim tahta çıktığında Osmanlı Hanedanı büyük bir krizle karşılaştı. İbrahim hanedanın tek erkek varisi durumundaydı ve acil bir şekilde hanedanın devamını sağlama zorunluğu vardı. Oysa I. İbrahim bir ölçüde dengesiz görünüyor ve kadınlarla olan ilişkilere ilgi duymuyordu. Osmanlı hanedanının devamını sağlama görevi büyük ölçüde Kösem Sultan’a düştü. Oğlunu tedavi amacıyla ülkenin her yanından üfürükçüler getirtti. Bu üfürükçülerin en ünlüsü Cinci Hoca lakabıyla tanınan Safranbolulu Karabaşzade Hüseyin Efendi’ydi. Nihayet İbrahim’in tahta çıkmasından 2 yıl sonra şehzade Mehmet doğdu, Kösem Sultan buna karşılık olarak Hüseyin Efendi’ye Safranbolu da daha sonra cinci hanı olarak anılacak hanın yapım masraflarını karşılayacak para verdirmiştir. En nihayetinde hanedanın devamı sağlanmış oldu. Hatta Cinci hoca o kadar güçlendi ki Cinci Hoca’nın öldürülmesinden sonra hazineye aktarılan paralar askere cülus olarak dağıtıldı ve bu paralar halk arasında ‘cinci hoca akçesi’ diye anılır oldu.
I. İbrahim, İstanbul’da patlak veren bir isyan sonucunda öldürüldükten sonra yerine Kösem Sultan’ın torunu 6 yaşındaki Sultan IV. Mehmet geçti. Önceleri Kösem Sultan’ın nüfuzu devam etti ama bir süre sonra Kösem Sultan’a rakip olan bir başka kadın ortaya çıktı. IV. Mehmet’in annesi Turhan Sultan’la Kösem Sultan arasında kıyasıya bir rekabet başladı. Bu rekabet 3 yıl sürdü ve Kösem Sultan’ın bir gece dairesinde basılarak boğdurulmasıyla noktalandı. Bu olaydan sonra Köprülü ailesinden sadrazamlar iş başına geldi ve Valide Sultanların (padişahların anneleri) devlet siyasetindeki etkileri sona erdi. Kösem Sultan’ın cenazesi Sultan Ahmet Camii’ndeki I. Ahmet türbesine gömüldü.
Popüler kültüre etkileri[değiştir | kaynağı değiştir]
TRT yapımı IV. Murat (1980) TV dizisinde Ayten Gökçer tarafından
İstanbul Kanatlarımın Altında (1996) filminde, Kösem Sultan rolü Zuhal Olcay tarafından oynandı.
“Mahpeyker” (2010) filminde Kösem Sultan’ın gençliğini Damla Sönmez, yaşlılığını ise Selda Alkor canlandırdı.
” Ankara Devlet Tiyatrosunun ”Murat Atak” Rejisiyle 2013-2014 sezonu oyunu.

Kösem Sultan Çekilecek mi Yoksa Vaz mı Geçildi?

Kösem Sultan Dizisi Star Tv 00018Hürriyet Kelebek yazarlarından Cengiz Semercioğlu, Muhteşem Yüzyıl’la kazandığı tarihi dizi tecrübesini başrollerinde Meryem Uzerli ve Okan Yalabık’ın oynaması planlanan Kösem Sultan dizisiyle devam ettirmeyi planlayan yapımcı Timur Savcı’nın bu fikrinden vazgeçtiğini yazdı.
2 yıl sektöre ara verip ailesi ile vakit geçirmek istiyen Savcı, bu şok karardan sonra Kösem Sultan’dan da vazgeçti.
Semerciğlu’nun yazısına göre, Kösem için kullanacağı Muhteşem’in 7 milyon liralık setini de yıkacağını açıklayan Savcı, Star’ın “Kösem’in haklarıyla birlikte seti de bize devret” teklifine ise sadece “Bunu düşüneceğim” yanıtını verdi.

Hürrem Sultan Meryem Uzerli, Şimdi de Kösem Sultan mı Oluyor?

Meryem-Uzerli-2014Kanuni Sultan Süleyman döneminin anlatıldığı“Muhteşem Yüzyıl” dizisi 11 Haziran 2014’te ekranlara veda ediyor. Yapımcı şirket TİMS, yenibir tarih dizisi için şimdiden kolları sıvadı. TİMS, bu kez de Osmanlı tarihinin etkili kadınlarından‘Kösem Sultan’ın hayatını izleyiciyle buluşturacak.
TİMS AFFETTİ

Dizide Kösem Sultan’ı da Muhteşem Yüzyıl’ın eski Hürrem Sultan’ı Meryem Uzerli canlandıracak. 7aylık hamile Uzerli, Şubat’ta doğum yaptıktan sonra rolüne hazırlanacak. Ünlü oyuncu, geçen Mayıs’ta “Tükenmişlik Sendromu” yaşadığı iddiasıyla diziden ayrılıp, apar topar Berlin’e gitmişti. Zor durumda kalan yapım şirketi, senaryoyu değiştirmişti. Uzerli, “Yapımcıdan özür diliyorum” diyerek yapımcısı Timur Savcı’nın gönlünü kazanmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Toggle Footer